Hallo Allemaal,
Onze jaarlijkse Jeu de boules buurt- en stratentoernooi van 2023 zit er weer op. Traditioneel hebben wij het toernooi weer in Juni kunnen houden. Het weer tijdens de speeldagen was fantastisch met een temperatuur van +/- 26℃ en 30℃

Het aantal inschrijvingen overtrof het aantal inschrijvingen van vorig jaar.
Maar liefst 32 teams hadden zich ingeschreven om die felbegeerde wisselbeker binnen te slepen en weg te kapen uit het kamp van Weiteveen.
Maandagavond 12 juni vond de eerste speel avond plaats met twintig teams uit diverse straten en dorpen. De Zandpol was voor het eerst met drie teams vertegenwoordigd, waarvan 2 teams zich rechtstreeks naar de finale op Zaterdag 17 Juni kwalificeerden.

Woensdagavond 14 Juni werd de tweede voorronde van het toernooi gespeeld en net als Maandagavond liep de temperatuur hoog op om een plek in de finale te behalen. Een grote schare fans van de verschillende teams wisten ook hun weg naar ons sfeervolle sportpark te vinden, wat voor een geweldige sfeer zorgde. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd om de felbegeerde wisselbeker in de wacht te slepen.

Net als voorgaande jaren zijn er na twee speelavonden 16 teams in twee groepen van 8 teams verdeeld om op Zaterdag 17 Juni de finale te spelen. Op Zaterdag 17 juni onder een azuurblauwe hemel en een stralende zon en een volgepakt stadion is er op ons centre court van het stadion een zinderende finale gespeeld.
Het niveau van de spelers lag dicht bij het niveau van de echte professionals. Echt enorm veel talent op de baan. De 2 scheidrechters hadden een enorm drukke middag met het meten van de geplaatste boules ten op zichtte van de but. Het spel niveau van de team lag dicht bij elkaar.

Tijdens het finale spel was het publiek zo stil en de finale teams zo geconcentreerd dat je een but kon horen vallen.

De uitslag is als volgt:
1e De Buurmannen (jong talent)
2e An de Becke
3e Weiteveen 1
4e Flintenpad / Kooikerlaan

Wij kunnen terugkijken op een geslaagd buurt en straten toernooi en de volgende editie staat Juni 2024 gepland.
Wij danken alle deelnemers en vrijwilligers voor hun deelname en gezelligheid en we hopen volgend jaar, wanneer we weer in juni het toernooi organiseren, iedereen weer te zien.