Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

10-4-2021 11:35:15

............ steun elkaar in deze carona-tijd, dan komen we er samen doorheen......
Het Jeu de Boule, ook wel pétanque genoemd, is in Nederland één van de sporten die snel terrein winnen. Officieel zijn ruim tienduizenden spelers en speelsters via erkende bondsclubs bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) geregistreerd.
Natuurlijk zijn er redenen waarom de pétanquesport zo populair geworden is. Het is wellicht de meest sociale sport die men bedenken kan.
Jonge en oudere mannen en vrouwen spelen met of tegen elkaar, leeftijd en sekse zijn dus geen probleem. Men mag deze sport ook als een familiesport beschouwen. Ook gehandicapten kunnen met aanpassingen van spelregels, aan het pétanque deelnemen. Men kan pétanque het hele jaar door spelen, er zijn zowel buiten als binnen accommodaties.

Pétanque is een teamsport, waarbij de inbreng van elke speler medebepalend kan zijn voor het resultaat tijdens een wedstrijd. Als men een beetje thuis is in het pétanque spel zal men snel ervaren dat het een boeiende sport is. Men kan pétanque beoefenen als wedstrijdsport door deelname aan de door de NJBB georganiseerde competities, maar men kan ook zuiver recreatief spelen. Naast het aanschaf van spelmateriaal en afdracht van de clubcontributie brengt deze sport weinig kosten met zich mee, geen wonder dus dat deze sport in Nederland een grote populariteit geniet.

.

Klik hier voor meer info
contact / info
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag