Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

Midwinterhoornwandeling.  (28-12-2014)
Onder ideale weersomstandigheden werd op zondag 28 december 2014 voor de derde keer een Midwinterhoorn wandeling georganiseerd.  
Vanaf 16.30 kon men voor deze wandeling in de kantine inschrijving. Er stond op die tijd al een lange rij wachtenden.  Het startsein werd gegeven door de roep van deMidwinterhoorn. Vanaf dat moment volgden veel wandelaars de route, die door brandende kaarsjes werd aangegeven, door het dorp.
Het geluid van de Midwinterhoorns hoorde men geregeld tijdens de wandeling.  Hier en daar stonden een paar blazers en op die plaatsen stond ook een vuurkorf , waarbij men zich als het nodig was, even kon warmen en waar de kinderen marshmallows op een stokje, konden roosteren boven het vuurtje.
Tijdens de wandeling kon men pauzeren bij de Goeroe. Daar werden de mensen getrakteerd op Glühwein of warme chocolademelk en een kerstkransje.
Na afloop van de tocht kon iedereen nog genieten  van een kop warme erwtensoep of een broodje knakworst.  Het bleef nog lang gezellig in de tent en in de kantine.
We kunnen terugzien op een geslaagd evenement en we kregen veel complimenten over de mooie route en de organisatie. Deze tocht vraagt dus zeer zeker om herhaling. In totaal deden meer dan 650 mensen mee. We hopen, dat iedereen ook weer meedoet als de vierde Midwinterhoorn wandeling in december 2015 wordt  georganiseerd.