Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

Hier een verslag van zaterdag 22 februari.
We gingen met 4 teams naar het ”kan vriezen  kan  dooien toernooi” in Noordscheschut.  34 teams waren er aanwezig.
Het was een prachtige dag met een klein buitje regen, beetje miezerig.  Jan / Gerrit Bakker, Minie / Betsy, en  Harry / Hennie kwamen in de B poule .
Jan en ik (Ans) kwamen in de A poule na 2 dikke winst partijen.
 Jammer genoeg gingen de Bakkertjes naar huis zonder prijs. Ze speelden goed maar ja, als je tegen hele sterke loot is er niets meer aan te doen. Minie en Betsy gingen met de eerste prijs in de B schuiven, ze namen allebei een hele grote doos met vlees mee naar huis. Geweldig hoe die speelden
Harry en Hennie werden 5e in de B dus ook met vlees naar huis.  Jan en ik werden 5e  in de A poule en hadden ook weer vlees om de vriezer mee te vullen.
Het was er weer gezellig, alleen een verschrikkelijke herrie in de nieuwe kantine. Er ligt nog niets op de betonnen vloer dus het geluid was overdonderend. Ze hadden wel gezorgd voor warmte. Er was hutspot en stamppot zuurkool om lekker warm te worden.
Al met al een hele fijne dag voor ons allemaal.
                                                                                     Groetjes van ons allen.
 P.s. Foto’s  zijn te bewonderen op de site van Noordscheschut
Ja-knikker toernooi 22 maart 2014
Met redelijk tot goed weer en in een goede sfeer is het Ja-knikker toernooi gespeeld.  De 30 deelnemende teams werden na 2 voorgelote partijen te hebben gespeeld a.h.v. Resultaat in een A en B poule ingedeeld. In de poule  werden nog eens 3 partijen gespeeld.  Na het opmaken van de balans werden de prijzen (7 in elke poule) verdeeld (uitgereikt)
De eerste prijs in de A poule is gewonnen door het team Ambergen / Jutstra. En de eerste prijs in de B poule is gewonnen door team Bakker / Kooistra.
Buurt en straten toernooi 23 t/m 28 juni 2014

In de week van 23 t/m 28 juni werd ons jaarlijks terugkerend buurt en straten -toernooi gehouden.
Het was een toernooi van de P’s.
(Passie) er werd door de deelnemende teams fanatiek en met volle overgave gespeeld. (Prachtig) was het weer tijdens de voorrondes en vooral op de finale dag. (Plensbuien) die vielen op donderdagmorgen waardoor de banen blank komen te staan. Maar het water was s’avonds nagenoeg verdwenen waardoor er gewoon kon worden gespeeld. (Pret en plezier) werd er gemaakt, voor, tijdens en vooral na de partijen. (Prijzen) die waren er om aan het eind van het toernooi te worden uitgereikt. Het toernooi werd gewonnen door het team “Weiteveen 3”die dan ook de wisselbeker in ontvangst mochten nemen. Op plaats 2 eindigde “Europaweg 3” en op de 3e plaats “Weiteveen 1”
NAM  BOORTOREN TOERNOOI VAN ZATERDAG 2 AUGUSTUS.
Op 2 augustus begon de dag met stralend weer. Het was warm maar ondanks dat waren er 32 teams naar ons toernooi gekomen.
Gerrit Bakker heette iedereen welkom speciaal ook voor onze Duitse boulevrienden uit Bad Bentheim , George Marienhütte, en Schuttdorff . Ook was er een echtpaar uit Eindhoven aanwezig. Verder waren er teams aanwezig uit Almelo, Assen, Noordscheschut, Coevorden ,Hardenberg, Drachten, Joure en Emmen en natuurlijk van onze eigen club.
Harry Smit was de scheidrechter en de wedstrijd leiding was in handen van Albertje Heidemans.
Het 1ste kopje koffie en een plak cake werd ons aangeboden door de club.    Bedankt.
Om 10.30 uur begonnen we met de voorronde en speelden 2 partijen. We werden in 2 poules verdeeld in A en B en speelden nog 3 partijen. Het werd steeds warmer op de velden en iedereen die klaar waren zochten spoedig weer de schaduw op.
Het was een prettige sfeer.
Na afloop werden de prijzen uitgereikt.
Deze keer geen vleesprijzen in verband met de warmte, het bestuur had gekozen voor geldprijzen. Een goede keus.
Er waren 7 prijzen per poule te verdelen. 1ste in de A werden, Anton Carabain en Dick Askes. In de B werden, Joh Boxum en Minie Masselink 1ste . Onze Minie van 84 jaar speelde de sterren van de hemel zelfs in het grove grind waren ze de tegenspelers de baas met 13-2. Hulde aan Minie en Joh die samen heel veel plezier hadden.
Al met al was het een heerlijke zonnige dag waar we met genoegen op terug kunnen kijken.

Alle spelers en de mensen die mee geholpen hebben voor het geslaagde toernooi.
Bedankt!