Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

Verslag van het 9e schinken toernooi in Schüttorff.
Op zondag 14 juli zijn we met z’n vieren naar Schüttorf afgereisd om een hele dag te gaan boulen, Piet en Leidy  Withagen en Jan en Ans Zwaneveld. We vertrokken in een wat druilerig weer en kwamen op tijd aan. Ze hebben nu alles in de bouledrôme  ondergebracht.
Eerder ging van alles via de grote kantine van het sportcomplex, maar nu hebben ze een eigen keukentje in de drôme en goede toiletten buiten tegen de hal aangebouwd. Om 10 uur begonnen de wedstrijden, er waren 77 teams aanwezig, in het begin is het erg druk maar er zijn heel veel banen en er werd ook in de hal gespeeld. Ieder team krijgt een baan toegewezen, dus je hoeft niet te vragen tegen wie je moet spelen, je gaat naar je baan en de tegenstanders komen vanzelf. Na 3 voorronden wordt je verdeeld in poules. Jan en ik kwamen in de D en Piet en Leidy in de E terecht. Dan speel je nog 4 partijen, iedere keer als je gewonnen hebt kun je kijken tegen wie je weer moet spelen. . Na de indeling wonnen Jan en ik de eerste drie partijen en daarna moesten we  nog één spelen, dat ging dan om de eerste of tweede plaats. Ik was zo moe dat ik er niks van bakte, we speelden tegen hele leuke mensen uit Hannover en we verloren met 4-13.  
Als er een poule klaar was na 4 partijen gingen ze gelijk de prijs bekend maken en uitdelen zodat die mensen naar huis konden gaan.
Ze kwamen soms van ver meer dan 200 km. De E poule werd bekend gemaakt en ineens werd er omgeroepen de 5de prijs fam. Withagen van PC Schoonebeek. Leidy stond naast me buiten en was verbaasd en riep naar binnen: Piet we hebben een prijs. Ze kregen een schaaltje Schinken (gesneden Schinken). Daarna kwam de D, die waren ook uitgespeeld. De eerste prijs was voor de mensen uit Hannover en de tweede prijs voor Jan en mij. Wij kregen een stuk van bijna een pond Schinken en een enveloppe met inhoud. Een prachtige dag, de zon was inmiddels ook gaan schijnen, de gezelligheid ten top, iedereen is in een goede stemming, er wordt in Duitsland zo-wie-zo  nooit gezeurd tijdens het boulen, de mensen zijn allemaal erg relaxt. De banen zijn ook anders, geen aangeharkt grind of gladgestreken banen. Lekker zanderig en soms natte plekken of juist heel veel stof, zachte banen of je op beton speelt. Het mooiste is dat je een baan krijgt toegewezen, dus iedereen gelijke kansen. Bij aankomst stonden er harde broodjes met schinken of ei er op. Na de middag eigengemaakte taarten, en tegen de hal waren ze patatjes aan het bakken en Duitse braadworsten dit alles was tegen een betaalbare prijs te koop. We gingen alle vier moe maar voldaan weer terug naar huis, inmiddels was het 21 uur!!!!!!! Om 8 uur weg en om  21 uur weer thuis, dat is dus 13 uur onderweg. Op 7 september is in Schüttorff een mix toernooi (Man/vrouw)dit is op een zaterdag. Als het weer het toelaat gaan we er vast weer heen,

O, ja nog even dit”
Zaterdag 13 juli zijn we naar Beetsterzwaag geweest, Jan Bakker met Rieks Kootstra en
Jan en ik, daar hebben we ook 7 partijen gespeeld. 7.30 uur van huis weg en s’avonds om half negen weer thuis. Nu effe niks . Volgend toernooi voor ons is naar Vledder, en daarna Hardenberg.

Hartelijke groeten van ons allemaal.                                                                                                                                                                                  Ans Zwaneveld
Hier een verslag van het toernooi in Coevorden.  Het sextette toernooi.  14-9-2013
Zaterdag 14 september een sextette toernooi gespeeld in Coevorden met de volgende spelers:
Minie Masselink, Betsie Wehkamp, Jan Bakker, Bertus Elfrink, Jan en Ans Zwaneveld. Het was een regenachtige dag maar daar trokken we ons niets van aan. Bij een sextette krijgen we alle zes een letter, dus van A tot F. Deze letter speel je de hele dag mee. Je speelt een tété á tété , een doublette en  een triplette. Het is een leuk systeem, op deze manier speel je iedere keer weer met een andere teamgenoot. Er waren 2 teams van Noorscheschut, 2 teams van Coevorden, 1 van Almelo en wij uit Schoonebeek. Er was  1 team tekort zodat we niet allemaal een tété á tété  moesten spelen. Verder een fijne dag Ik wil er één speelster uitlichten en dat is Minie, ( de anderen niet te onderschatten hoor), maar Minie won haar tété a tété  tegen Marcel Meuleman uit Coevorden met 13-12. Een prachtige partij. De laatste van de dag speelden we een triplette ( Jan B, Ans Z, en Minie) We speelden de triplette tegen 3 mannen uit Noordscheschut . We stonden op 12-11 en het ging dus om de laatste punt. Minie gooide de but uit en plaatste gelijk haar eerste boule boven op de but. Geen van de mannen raakte de boule van Minie, dus……… 13-11. Wat een leuke overwinning. We hebben alle zes genoten van de dag, en we hopen dat we de volgende keer met meer mensen een sextette gaan spelen ergens in een toernooi. Veel spanning en plezier. Allemaal bedankt voor de fijne dag.                                      Ans Zwaneveld.
Naar volgende pagina
vervolg 3-2013