Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

VERSLAG VAN HET TOERNOOI IN LEMMER 24-4-2013

24 april. De zon schijnt uitbundig en we gaan volle goede moed naar Lemmer. Eerst om 7.15 uur Betsie oppikken en daarna Nico in Nieuw Amsterdam. Via Heerenveen-Joure naar De Lemmer. Het was er al behoorlijk druk en gezellig.
32 teams kunnen daar spelen. Om 9.30 uur begonnen de wedstrijden. Eerst 3 voorgelote partijen daarna in poultjes.  Betsie en Nico begonnen uitstekend en wonnen in de voorronde 2 van de 3 partijen. Jan en Ans wonnen er 1 van de 3 en zodoende kwamen
Betsie en Nico in de A poule terecht. Wij samen in de B. Doordat het prachtig weer was en de zon goed zijn best deed zag je steeds meer mensen met rode verbrande koppies lopen. De soep tussen de middag was heerlijk, en de vis die een lid van de Lemmer gebakken had was gauw uitverkocht. Het was al half zes voor de laatste partij uitgespeeld was en konden ze aan de prijsuitreiking beginnen. Van de 32 teams blijven er 16 over voor de prijzen, dus de helft gaat naar huis met een prijs. Het zijn geen grote prijzen maar wel hele mooie vleesprijzen. Eerst kwam de B poule aan bod. Jan en ik hadden 3 gewonnen met 30+ , en een team uit Drachten had ook 3 + 30, maar doordat we de eerste partij van de dag gewonnen hadden met 13-0 en de mensen uit Drachten die verloren hadden met 3-13, werden wij eerste in poule B.  Jan en ik hadden allebei 3 in vacuüm verpakte varkenshaasjes. Jammer genoeg vielen Betsie en Nico niet in de prijzen. Ze hebben heel goed gespeeld en konden het niet redden tegen kanjers uit Steenwijk en Joure. Moe maar voldaan en met de vis in de kofferbak vertrokken we huiswaarts, terug door de N.O.P. maar er waren nog geen bloeiende bollenvelden , wel een prachtige tocht, tot Steenwijk en daar weer de snelweg naar huis . Net op tijd om het 8 uur journaal te zien. Een prachtige dag en we hebben ons al weer opgegeven voor het volgende toernooi in De Lemmer ( het vistoernooi in oktober). Ze hebben maar 2  toernooien per jaar maar het is altijd gauw volgeboekt, dus op tijd erbij.

foto / video
1STE SPEELDAG NAT. COMP. KLASSE 2                28-04-2013
De 1ste speeldag werd gespeeld in Sneek, normaal moeten we 4 Zondagen spelen, maar door te weinig deelname was Ede vervallen. We gingen met Gerrit Bakker naar Sneek, om 10.00 uur begonnen de partijen van de 1ste en 2de klasse spelers. De 1ste partij moesten we tegen spelers van Boule Nocht uit Heerenveen, drie dames, het werd een fijne sportieve partij en we wonnen met13-11, dus wel spannend. De 2de partij moesten we tegen eigen clubgenoten Jorgine, Raymond van Oudshoorn en Leidy Withagen. Het is altijd wel spannend om tegen eigen mensen te spelen, we kozen het schelpenterrein, daar spelen Jan en ik graag. De partij wonnen we met 13-10. De laatste partij van deze dag moesten we tegen “het Zwijntje” uit Apeldoorn, ook wonnen we de toss dus weer naar de schelpen, onze favoriete baan. Ook deze partij ging als winst naar ons toe 13-9. Het was een mooie zonnige dag maar wel een koude noordenwind. In de kantine was het lekker warm en de soep smaakte heerlijk (eigen gemaakte soep) Met een heerlijk gevoel reden we terug naar huis, om 16.30 uur hebben we Gerrit weer thuis afgezet. Gerrit nog bedankt, we waren een goed ingespeeld team. Op naar Emmen voor de volgende wedstrijd, dan speelt Hennie Smit mee, Gerrit was nu invaller voor haar. Groetjes van de klasse 2 boulers:
Gerrit Bakker en Jan en Ans Zwaneveld
VERSLAG VAN HET TOERNOOI  BEETSTERZWAAG.             15 mei 2013
Hier een verslag van het toernooi uit Beetsterzwaag waar we met z’n vieren naar toe geweest zijn. Om 7.30 uur waren we bij Minie en haalden we ook Betsie op. Het was goed weer en via de Frieslandroute naar Beetsterzwaag waar we om 8.50 uur arriveerden. De wedstrijd begon om 9.30 uur. 32 teams kunnen ze er maar plaatsen. Na 3 voorronden kwamen Betsie en Minie in de A-poule en Jan en ik in de B. Toen moest je de vijfde partij winnen, anders was je uitgespeeld. Minie en Betsie redden het net niet jammer genoeg. Ze speelden anders de sterren van de hemel en kregen veel complimenten voor hun goede spel. Minie plaatste goed en Betsie schoot als van ouds maar ja als je de vijfde dan op een haar na mist is het toch een beetje zuur. Jan en ik wonnen wel de vijfde partij en moesten toen nog twee partijen spelen, we zaten in B complementair. De 6de en 7de  wonnen we met glans en werden dus eerste in ons poeltje. Om 18.30 uur was de prijsuitreiking. Voor Betsie en Minie was het even doorbijten om ook zo lang te moeten wachten, maar in de kantine waren nog lekkere gehaktballen te koop. Om 20.00 uur waren we weer thuis na meer dan twaalf uur van huis weg geweest te zijn. Het was een geslaagde dag en wat belangrijk was de hele dag droog weer .Je ziet op de bijgaande foto’s hoe we gespeeld hebben en hoe mooi het daar is. De banen liggen op het terrein van Lyndensteyn dat is een revalidatie centrum voor gehandicapten, er is een grote manege bij en dan zie je de kinderen op de paarden langs komen met begeleiders zichtbaar genieten. Jan en ik gaan 13 juli daar weer heen, we hebben nog twee plaatsen over in de auto. Zin om mee te gaan???? Snel aanmelden het is daar gauw vol. Kan via ons wel.
Zo dat was het weer en tot de volgende keer.                                                    Minie Masselink, Betsie Wehkamp, Jan en Ans Zwaneveld  
Naar volgende pagina