Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

Nieuwjaarsreceptie. 2013  5-1-2013
Zaterdag 5 januari kwamen de leden van onze club ’s avonds in de kantine om elkaar op een ongedwongen manier een gelukkig Nieuwjaar te wensen. De voorzitter heette ons allemaal welkom en gaf even in beknopte vorm een overzicht van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het was een heel vrolijke avond. Het bestuur had nog wel afgesproken, dat we tussendoor misschien nog even een spelletje zouden doen, of een quiz, maar de avond was gewoon te kort. Het was heel gezellig. De rolletjes, gebakken door Harry Bos, smaakten heerlijk en de hapjes tijdens het borrelen smaakten ook goed. Voor we het wisten, was het al half elf. De quiz bewaren we dus maar voor een andere keer.Wel werden de uitslagen bekend gemaakt van de competities, die op de clubavonden werden gehouden. Deze uitslagen staan elders op de site.
Geschreven door Riky Lamberts
JA-KNIKKERTOERNOOI   23-3-2013
Hoewel je zou verwachten, dat het ja-knikkertoernooi op 23 maart onder goede  weersomstandigheden gespeeld kon worden, waren de weergoden ons niet zo  erg gunstig gestemd. Het was de hele dag ijzig koud. (Gevoelstemperatuur -15° C)
Maar boulers zijn die-hards, dus bijna niemand bleef vanwege de kou in huis.
Er werd met veel enthousiasme gespeeld en tussen de partijen door konden   de spelers zich weer opwarmen in de kantine onder het genot van koffie, soep of een snack. Al met al was het een heel gezellige dag op de banen en in de kantine van P.C.S. Schoonebeek. De prijswinnaars worden vermeld onder “uitslagen”.
Op 30 maart een triplette toernooi in Steenwijk. Jan Zwaneveld, Ans Zwaneveld en Jan Bakker.  In de winterse kou met een laagje sneeuw gingen we Jan B om 8.15 uur ophalen en we gingen welgemoed naar Steenwijk. Volgens traditie eerst een bakkie leut.  Om 10 uur begonnen we aan de eerste wedstrijd tegen spelers van de thuisclub. We hadden afgesproken dat ik als eerste speler, Jan B tweede en Jan Z. tireur. Dit ging niet goed, we verloren de eerste partij met 4-13, de tweede ook met 4-13 en de laatste met 0-13 tegen Jan Vrielink. Tussen de sneeuwbuien door hadden we toch wel plezier. Bij de poule-indeling kwamen we in de B poule terecht.

In de poule partijen hebben we onze tactiek veranderd, ik bleef als eerste spelen maar de Jannen  hebben het veranderd. Nu was Jan B de tireur en dat was een gouden oplossing. Jan Z plaatste heel goed en Jan B was nu een goede schutter. De eerste partij tegen Sneek wonnen we met 13-8,  de tweede tegen Hattem , die wonnen we  met 13-6, de laatste ook tegen een team Sneek/Lemmer en ook die wonnen we met 13-6. Al met al was het 3 winst met 18 pluspunten.
Bij aanvang van het toernooi werd gezegd als je een prijs in de B hebt en je bent klaar met spelen mag je de prijs ophalen en niet wachten op de A-poule en de finale. Normaal blijven we  wel maar het werd steeds kouder dus besloten we onze prijs op te halen.
We waren de enige in de B met 3 winst dus 1ste in de B. Alledrie een prachtig vleespakket.
Het terrein bij but 84 was een kaalslag, veel bomen waren weg en de piketten voor de bouledrôme  waren al geplaatst. Af en toe stopte je even met gooien als er met een flinke vaart treinen voorbij raasden.  
Jan Vrielink, Mark Bouwers  en Dolf  van der Veen ( uit Hattem) hebben voor het tweede jaar de finale gewonnen en mochten de beker met de grote oren nogmaals mee naar huis nemen.
Om  19.00 uur waren we weer thuis, het was een lange dag, met sneeuwbuien en af en toe zon maar wel een hele fijne dag waar we met plezier op  terug kijken. We hebben genoten van de mooie dag.

9 mei is er in Steenwijk het Slingerbos toernooi maar dan als een doublette (Hemelvaartsdag) Er wordt dan gespeeld in het prachtige park en de finales bij de club zelf. Als het mooi weer is, is het een prachtig toernooi, je hoort de kikkers kwaken in de vijvers. Misschien een idee?
 Geschreven  door: Ans Zwaneveld
VERSLAG VAN HET TRIPLETTE TOERNOOI IN STEENWIJK.  30-3-2013
1e dag afdelingscompetite zone 2  in Vledder      13-4-2013        
Zaterdag 13 april 2013 waren we te gast bij de rijkste   Jeu de Boule vereniging van Nederland.
Voor de Afdeling Competitie werd de eerste wedstrijd gespeeld. Er lagen prachtig geharkte banen. Het was inderdaad tussen de diamanten die nog steeds op de baan liggen. We hebben twee zakjes grint meegenomen. Dit moet nog worden gezeefd. De voorzitter en de penningmeester zullen dit doen om uit de financiële zorgen te blijven. Een appeltje voor de dorst.
We hebben leuke partijen gespeeld. Twee van de vijf werden door ons gewonnen. De laatste wedstrijd verloren we helaas op het nippertje. Maar wat wil je ook tegen drie bestuursleden van P.C.S.                 
Vledderboules bedankt.                                                                                                 Een hele "boule" groeten  Team Schoonebeek 3
foto / video
Naar volgende pagina
vervolg 1- 2013