Wij zijn aangesloten bij de NJBB
Weersverwachting
Schoonebeek
Meer weer in Schoonebeek
vandaag
morgen
Onze  Sponsors
Legenda:naar beeldverslag   naar verslag
Wat kost het
meerijden?

Home contact / info open toernooien foto / video PCS kalender archief petanque links

Laatst bijgewerkt op:

22-10-2019 13:52:57

1e Midwinterhoorn wandeling. 23-12-2012
Zondag 23 december werd de 1e Midwinterhoornwandeling vanaf onze locatie aan de Kampen georganiseerd.. Dit gebeurde in samenwerking met de Toercommissie en de Midwinterhoornblazers.
Ondanks het sombere weer, besloten veel mensen uit Schoonebeek en omgeving deze wandeling mee te maken. De inschrijving begon om 16.00 uur. Door vrijwilligers waren er langs de hele route waxinelichtjes geplaatst en op verschillende plaatsen lieten blazers hun midwinterhoorn horen. Het wachten was op deelnemers en daar hoefde niet lang op gewacht te worden. Totaal 569 deelnemers werden er geteld. Geweldig.
Veel lopers namen een kijkje in de R.K. kerk, waar een kerststal te zien was. In de museumboerderij waren foto’s en schilderijen te zien en ook bij de Engelenweij was een kerststal. Bij de boerderij van de familie Wenny  werden de deelnemers getrakteerd op Glühwein of warme chocolademelk. De boerderij was heel mooi in kerstsfeer gebracht.
Aan het einde van de wandeling kon iedereen bij inlevering van het startbewijs een kop erwtensoep of een broodje knakworst krijgen in de tent bij de kantine van de P.C.S.
Complimentjes werden gegeven door een paar afgevaardigden van de wandelbond.
Iedereen was heel enthousiast over deze wandeling en nu al staat vast, dat dit weer wordt georganiseerd in het nieuwe jaar en dan op zondag 22 december. Een datum om alvast in de agenda te noteren.
Geschreven door: Riky Lamberts
KERSTMIDDAG 16-12-2012
Zondag 16 december werd er een kerstmiddag georganiseerd. Er waren veel leden (sommigen met partner) aanwezig.  De kantine was helemaal in kerstsfeer gebracht.  
Er werd met elkaar koffie gedronken, natuurlijk met iets lekkers er bij. Daarna ging een groot deel van de aanwezigen boulen en een paar mensen gingen in de kantine alles klaarmaken voor het kerstbuffet. ‘
Tijdens het borrel uurtje tussendoor werd er een kerstverhaal door een van de leden voorgelezen en een ander lid droeg een mooi gedicht voor.
Tegen half zes was het buffet gereed. Inmiddels had iedereen van een drankje, enz. genoten.
Het buffet was voorzien van allerlei lekkere dingen. Favoriet was wel de schaal met stukjes hartige taart, want die was wel zeer snel leeg.
Na het buffet werd er nog even gezellig nagepraat. Dergelijke activiteiten zijn zeer goed voor een goede sfeer binnen de club. En natuurlijk is een boule-middagje met aansluitend een buffet, beslist voor herhaling vatbaar
Snerttoernooi, zaterdag  24 november 2012,
Wat was het mistig op die bewuste zaterdag. Maar de boulers van onze club zijn gehard en geven niet snel op, dus waren veel leden aanwezig (sommigen met partner) om een paar partijtjes te gooien.
Maar eerst werd er met elkaar natuurlijk koffie gedronken. Heel gezellig. Tijdens de pauze tussen de partijen genoten de meeste leden wel van een lekker drankje om weer op te warmen. En er werd  natuurlijk heel veel gepraat.
Door een paar dames leden waren er grote pannen vol met snert bereid en tegen de avond werd dat geserveerd. Iedereen liet zich het goed smaken.
De kokkinnen werden hartelijk bedankt voor het werk, wat ze hadden gedaan, want elk weet, dat het best wel veel werk is om een goede snert te koken.
We hadden met elkaar weer een heel genoeglijke middag. Dit is zeer zeker weer voor herhaling vatbaar.