Petanque Club Schoonebeek bestond 1 september 2018 25 jaar.

De club is opgericht op 1 september 1993 en uitgegroeid tot een vereniging van op dit moment 46 leden.

Vanwege het jubileum werd er op 1 september in en bij de kantine van PCS een receptie gehouden voor genodigden.

Uitnodigingen gingen naar B & W van Emmen, De jeu de boules bond (NJBB), sponsors, besturen van omliggende verenigingen en leden PCS.

Voorzitter Gerrit Bakker opende de receptie met een kort verhaal over het ontstaan van de club.

Wethouder v.d. Weide sprak een woord evenals de coördinator district noord de heer Spiering van de NJBB. Onze vrienden uit Georgsmarienhütte boden een cadeau aan en Marchien Weggemans bood een cadeau aan namens de leden nl. een gegraveerde spiegel.

2 leden waren 25 jaar onafgebroken lid van de club en werden in het zonnetje gezet, dit waren Roelie Veenstra en Gerrit Bakker, zij werden benoemd tot ererlid.

Daarna kon men genieten van een hapje en een drankje.

OP 8 september was het feest voor leden en aanhang.

Eerst werd er een kopje koffie gedronken in de kantine, daarna was er vanaf onze kantine een verrassingstocht georganiseerd, met een bus vertrokken we om 14.00 uur met 55 personen.We  reden we door mooie dorpen in Zuidoost Drenthe om te eindigen in Sleen bij de Deel, alwaar 2 hilarische optredens plaatsvonden van Harm en Roelof en 1 optreden van Hendrik Jan en Jan Hendrik. Tussen door kon men genieten van achtereenvolgens een koud buffet, een warm buffet en een ijsbuffet. Om 20.30 uur werd de terugweg aanvaard.

Men had zeer genoten van beide jubileum dagen.

Wij danken iedereen voor hun medewerking aan deze mooie dagen.

Bestuur PCS.